5 sjældne og eksotiske sommerblomster du skal kende til

5 sjældne og eksotiske sommerblomster du skal kende til

Sommeren er på vej, og det betyder, at blomsterne begynder at springe ud i en regnbue af farver og dufte. De fleste af os kender til de klassiske sommerblomster som roser, solsikker og margueritter. Men vidste du, at der også findes en række sjældne og eksotiske sommerblomster, som du måske aldrig har hørt om før? I denne artikel vil vi præsentere dig for fem af de mest usædvanlige og spektakulære sommerblomster, som du bør kende til. Disse blomster er ikke kun smukke og fascinerende at se på, men de har også en helt særlig historie og betydning bag sig. Så læn dig tilbage og lad dig inspirere af denne eksotiske blomsterrejse.

Første sjældne sommerblomst: Amorphophallus titanum

Amorphophallus titanum, også kendt som den “titaniske stinkende lilje”, er en af ​​de sjældneste og mest fascinerende sommerblomster i verden. Denne gigantiske blomst kan nå en højde på op til tre meter og spreder en karakteristisk lugt af rådne kød for at tiltrække bestøvere som fluer og bænkebidere. Amorphophallus titanum er hjemmehørende i Sumatra, Indonesien, og kun få botaniske haver og zoologiske haver rundt om i verden har formået at dyrke denne sjældne blomst. Blomstringen varer kun et par dage, og det er en sjælden oplevelse at være vidne til dens storslåede og unikke skønhed.

Anden sjældne sommerblomst: Rafflesia arnoldii

Rafflesia arnoldii er en anden sjælden sommerblomst, der er kendt for sin enorme størrelse og særegne udseende. Den er faktisk verdens største blomst, med en diameter på op til en meter og en vægt på op til 11 kg. Blomsten er også kendt som “kadaverblomsten”, fordi den udskiller en lugt, der minder om råddent kød, for at tiltrække fluer og andre insekter til bestøvning. Rafflesia arnoldii er kun fundet i visse områder i Indonesien og Malaysia, og er truet af udryddelse på grund af tab af levesteder og overhøstning. Men hvis du har mulighed for at se en Rafflesia arnoldii i naturen, er det bestemt en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Tredje sjældne sommerblomst: Corpse flower

Corpse flower, også kendt som titan arum, er en af de mest bizarre og sjældne sommerblomster i verden. Denne gigantiske blomst, som kan nå op på en højde af tre meter, har en meget speciel og mærkelig lugt. Lugten minder om råddent kød og er så stærk, at den kan tiltrække fluer og andre insekter på flere kilometers afstand.

Det er ikke kun dens størrelse og lugt, der gør corpse flower til en af de mest fascinerende sommerblomster. Denne plante blomstrer også meget sjældent. Faktisk kan der gå op til ti år mellem hver blomstring. Når den endelig blomstrer, sker det kun i et par dage, før blomsten visner og dør.

Corpse flower er oprindeligt hjemmehørende i Sumatra i Indonesien, men den kan nu også findes i botaniske haver og planteskoler i andre dele af verden. At se og dufte til denne sjældne sommerblomst er en oplevelse, som kun de færreste får mulighed for at opleve.

Fjerde sjældne sommerblomst: Victoria amazonica

Victoria amazonica er en smuk og sjælden sommerblomst, der er kendt for sine store runde blade og lyserøde blomster. Planten stammer fra Amazonas’ floder og søer og er opkaldt efter dronning Victoria af Storbritannien. Victoria amazonica er en vandplante, der kan vokse i dybt vand og kan nå en diameter på op til 3 meter. Blomsterne blomstrer om natten og udsender en sød duft for at tiltrække bestøvere. Denne sjældne plante er en yndet attraktion i botaniske haver og er en sand skønhed at beundre.

Anbefalede artikler

CVR-Nummer DK37407739